mat
mat
mat

Maten

Just nu jobbar jag inte aktivt med med min verksamhet och gör därför arrangemenang endast i undantagsfall. Men läs gärna vidare nedan eller titta in på min blogg. Om du blir nyfiken, har frågor eller förslag får du gärna kontakta mig via telefon.

Vilken sorts mat?
Jag älskar mat som är handverksmässigt lagad, unik, personlig och presenterad på ett annorlunda sätt. Orden ”alltid”, ”aldrig” eller ”endast” finns inte i min matlagning och detta gäller även faktorer som råvaror kontra halvfabrikat, tid, pengar, ekologiska ingredienser, ”finmat” kontra rester. Jag tror nämligen att en kompromiss är det som är bäst – både för miljön, plånboken, tiden och inte minst själen. Jag kan laga en helt vegetarisk, närproducerad, ekologisk måltid, men det kan också bli en fairtrade, utomeuropeiskt inspirerad fest, där vissa råvaror är ekologiska medan andra är producerade på ”vanligt sätt”; en del kan till och med vara halvfabrikat från utlandet  – det ena utesluter inte det andra.

Vad är jag bäst på?
Alla mina resor har gett mig en stor källa att hämta inspiration från. Jag har upplevt många olika kulturer och jag njuter av att skapa konceptuella måltider med världsmat som kan upplevas med alla sinnen.
Både mellaneuropeisk och medelhavsmat har en speciell plats i mitt hjärta eftersom jag vuxit upp med det.
Bröd! Unika och annorlunda bröd är min specialitet och utgör alltid en viktig del i mina bufféer.

Hur många?
För ett sällskap på cirka 50 personer finns möjlighet att skapa något extra utöver själva maten och serveringen. Jag förgyller gärna er måltid med en inramning som tilltalar alla sinnen och jag ställer gärna upp som värdinna. Om man endast önskar maten levererad och upplagd går det självklart också bra. Gränsen för antalet gäster kan diskuteras.

Om ni vill ha mat endast för avhämtning går gränsen vid 30 personer.

Sagt om min mat!
Masai Scandinavia: Vi bad Sabine om att arrangera all mat och kringarrangemang för vårt årliga möte med alla anställda i Skandinavien. Vårt bolag – Masai Scandinavia har som vision att; förbättra livskvalitén.
Sabine tillagade alla rätter med Afrikansk inspiration med  en variation och kvalité som bara en person med djup inlevelse och erfarenhet kan åstadkomma. Absolut fantastiskt! Att hon dessutom har en förmåga och sinne för att bygga miljö runt det hela – som skapar en känsla att vara på den plats maten ursprungligen kommer från – gör hela upplevelsen komplett. Hon tog ansvar för hela kvällen med allt från mat - dekoration – personal – underhållning, allt på ett perfekt sätt.
Sabine fångade alla dimensioner – vår anknytning med Masai och inte minst en kväll med hög livskvalitet.
Våra varmaste rekommendationer och tack för en fantastisk upplevelse!

Morten Smedstad

Olssons: “This is not just food – this is art!!”, sa en av våra gäster inför den fantastiska buffén som Sabine hade komponerat för vårt bröllop.  Mängder med kreativa detaljer och små ”överraskningar” under hela kvällen, men framför allt äkta och vacker mat.  Det var smakerna och känslan som vi hade önskat …och inte så lite till!  Undrar om Sabine skulle gå med på smeknamnet ”den sinnliga kocken”?
Jonathan & Anna Francis Olsson

Hur går det till att beställa?
Möte - Offert - Fest - Betalning
Festförberedelserna börjar med ett långt samtal mellan dig och mig. Jag vill lära känna dig, greppa din värld, din önskan, dina sammanhang. Sen får du en offert, som du kan tacka ja till. Sen blir det fest! Och till slut blir det betalning.

Föredrag/Seminarier/Kurser/Hembesök
Om du är intresserad av min bok ”Restresan” eller vill veta mer om mina tankar kring matlagning på rester får du gärna kontakta mig.

Vin
Sen 1990 har jag fört dagbok över varje vin jag har druckit. Jag har jobbat på alla avdelningar som finns på en vingård och jag läser mycket. Jag dricker gärna champagne, men det kan jag egentligen ingenting om. Jag ger gärna förslag på drycker av alla dess slag som passar till maten jag serverar. Ja faktiskt, allra helst vill jag bestämma själv – om jag får lov.

 

mat